Baltic Sea Marathon

11. Baltic Sea Marathon prel. 28 Augusti 2021 Jastarnia, Polen

Ett mycket udda lopp, som går på stranden (eller snarare i vattenbrynet). Trots att loppet är kämpigt springer alla här med ett leende, och det blir många high-fives längs med banan. En generös maxtid på 7 timmar gör att det mera blir en bra dag på stranden än ett prestationslopp. Alternativ distans som erbjuds är Halvmarathon. Avslutas med en gemensam barbecue-fest vid hamnen, prisutdelning och musikunderhållning.

Jastarnia bjuder på en helt fantastisk strand och trevliga små restauranger. Ett semesterparadis som ännu inte upptäckts av så många människor utanför Polen. Stranden på Halvön Hel är vidsträckt med mycket fin vit sand. Där finns också ett par barer att besöka och  man kan hyra in sig på en bekväm korgstol och spendera en dag där om vädret tillåter (kostar 12 PLN i timmen eller 40 PLN för en hel dag).

Upplägget är flyg på fredagen till Gdansk direkt från Skavsta flygplats (Nyköping) och taxitransfer mellan flygplatsen och Jastarnia. Loppet går på lördagen. Återresa på måndagen.

Ca. kostnad per person: 4 000 – 4 500 för flyg från Skavsta med endast handbagage, Taxitransfer, Övernattning i lägenhet om 3-5 personer samt startavgift.

Preliminär intresseanmälan här